Kuřecí na paprice s Perfect Dish

Kuřecí na paprice s Perfect Dish

  1. Kuřecí na paprice s Perfect Dish (obr. 15.6) 

Ingredience:

1 balení Perfect Dish

2 kusy kuřecích prsíček

10 g másla

3 lžíce mleté kvalitní červené papriky 

2 šalotky

mořská sůl

3/4 litru kuřecího vývaru

1 kelímek zakysané smetany

hladkolistá petrželka na ozdobu

Postup:

Rozehřejeme máslo a dáme na něj na kostičky nakrájenou šalotku. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a 2 lžíce hladké mouky. Vše důkladně osmahneme. Opékáme tak dlouho, dokud paprika nezačne vonět a maso nebude do zlatova na všech stranách osmažené. Zalijeme horkým kuřecím vývarem, důkladně zamícháme, necháme na mírném ohni za občasného míchání dusit, dokud maso nebude měkké. Pak přidáme sůl, popřípadě trochu čerstvě namletého pepře a postupně vmícháme zakysanou smetanu, z níž část si ponecháme na ozdobu pokrmu. Perfect Dish důkladně propláchneme horkou a pak studenou vodou a řádně okapeme. Dáme ohřát na 2 minuty do mikrovlnné trouby a servírujeme. Rýži zalijeme omáčkou s kuřecím masem a ozdobíme zbytkem krémové smetany a lístkem hladkolisté petrželky.