Chilli con carne s Perfect Dish

recept chilli corn carne

 

Ingredience:

1 balení Perfect Dish 

400 g mletého libového hovězího masa

2 šalotky

3 stroužky česneku

2 malé kostky cukru

1/2 lžičky mleté skořice 

1 červená paprika 

2 lžíce olivového oleje

2 lžičky mleté papriky

2 lžičky mletého kmínu

1 lžička mleté pálivé papriky 

1 litru hovězího vývaru

400 g sekaných rajčat v nálevu

400 g červených fazolí ( Kidney beans ) v konzervě

1-2 lžičky mořské soli

čerstvě namletý pepř

zakysaná smetana na ozdobu

kousek čerstvého koriandru

sušené chilli vločky pro získání více pálivé chutě

Postup:

Rozehžejeme olej a osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme mletou papriku, skořici, pálivou papriku, mletý kmín a cukr a vše na mírném ohni necháme ovonět a zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájenou, nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme,  přidáme hovězí vývar, zakryjeme a za občasného  míchání dusíme pod pokličkou asi 25 minut. Mezitím jen lehce okapeme fazole, neproplachujeme je a přidáme k masové směsi. Zamícháme a ještě podusíme asi 10 minut a necháme pak chvilku stát, tím se ještě zlepší chuť pokrmu. Perfect Dish důkladně propláchneme horkou a pak studenou vodou a řádně okapeme. Dáme ohřát na dvě minuty do mikrovlnné trouby. Masovou směs ochutíme, přidáme podle chuti trochu majoránky, popřípadě sušené chilli vločky a podáváme s teplým  Perfect Dish ozdobené lžící zakysané smetany.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.