Perfect Dish s cherry rajčátky

recept s rajcatky

Ingredience:

 

1 balení Perfect Dish

300 g keříčkových cherry rajčátek 

1 jarní cibulka

2 lžíce panenského olivového oleje

3 lžičky rajčatového protlaku

2 lžičky hnědého cukru

1 lžička červeného octa

mořská sůl

čerstvě namletý pepř

sušené chilli papričky 

kousek parmazánu 

čerstvá bazalka na ozdobu

Postup: 

Předehřejeme troubu na 170°C. Půlku keříčkových rajčátek necháme na stonce, omyjeme osušíme a dáme na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a dáme do vyhřáté trouby asi na 10 minut zapéct.

Mezitím obereme druhou půlku rajčátek a nakrájíme je na velmi malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku, zamícháme a hned přidáme i na drobno nakrájená rajčátka, zasypeme cukrem a krátce necháme zkaramelizovat.  Zalijeme trochou vody a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, ochutíme červeným octem a pro pikantnější chuť můžeme přidat sušené chilli papričky.

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.