Ingredience:
1 balení Perfect Dish
400 g mletého libového hovězího masa
2 šalotky
3 stroužky česneku
2 malé kostky cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1 červená paprika
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté pálivé papriky
1 litru hovězího vývaru
400 g sekaných rajčat v nálevu
400 g červených fazolí ( Kidney beans ) v konzervě
1-2 lžičky mořské soli
čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana na ozdobu
kousek čerstvého koriandru
sušené chilli vločky pro získání více pálivé chutě
Postup:
Rozehžejeme olej a osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme mletou papriku, skořici, pálivou papriku, mletý kmín a cukr a vše na mírném ohni necháme ovonět a zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájenou, nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme, přidáme hovězí vývar, zakryjeme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou asi 25 minut. Mezitím jen lehce okapeme fazole, neproplachujeme je a přidáme k masové směsi. Zamícháme a ještě podusíme asi 10 minut a necháme pak chvilku stát, tím se ještě zlepší chuť pokrmu. Perfect Dish důkladně propláchneme horkou a pak studenou vodou a řádně okapeme. Dáme ohřát na dvě minuty do mikrovlnné trouby. Masovou směs ochutíme, přidáme podle chuti trochu majoránky, popřípadě sušené chilli vločky a podáváme s teplým Perfect Dish ozdobené lžící zakysané smetany.