Ingredience:
1 balení Perfect Dish
300 g keříčkových cherry rajčátek
1 jarní cibulka
2 lžíce panenského olivového oleje
3 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky hnědého cukru
1 lžička červeného octa
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
sušené chilli papričky
kousek parmazánu
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
Předehřejeme troubu na 170°C. Půlku keříčkových rajčátek necháme na stonce, omyjeme osušíme a dáme na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a dáme do vyhřáté trouby asi na 10 minut zapéct.
Mezitím obereme druhou půlku rajčátek a nakrájíme je na velmi malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku, zamícháme a hned přidáme i na drobno nakrájená rajčátka, zasypeme cukrem a krátce necháme zkaramelizovat. Zalijeme trochou vody a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, ochutíme červeným octem a pro pikantnější chuť můžeme přidat sušené chilli papričky.